BB

BB-tiden... Ja var ska man börja, först bar det av till operation. Moderkakan lossnade jhu inte. Operationen gick tydligen bra, enligt papprena....
Förlorade nästan två liter blod, men hb:t var ändå okej när jag var på uppvaket. Simon och Emil mötte mig där, de hade haft en mysstund på förlossningen :) tyvärr fick vi ingen frukost brikca ihop.

Sen efter ngn timma bar det av till BB. Vi fick inte ett enkelrum, men vi fick en bricka eftersom vi inte fått ngn ihop innan. Vi blev bara av lämnade i ett rum, ingen information eller något, jag var omtöcknad som fan och yr. Även ett lyckorus, om än jag hade lite ont.
Sen skulle jag gå på toaletten fick jag för mig, kände mig inte helt hundra så jag låste itne dörren, och bom. jag svimmade där inne men lyckades ändå larma. Tur var väl det.
De fick halvt bära mig till sängen och jag fick säng läge. Simon fick åka hem och jag skulle ta hand om lillkillen ,när jag inte fick gå upp själv, än mindre kunde bära honom eftersom jag var så snurrig.
JAg bad nattpersonalen ta honom så att jag skulle kunna sova eftersom jag inte sovit sen tisdagen, och för att jag inte kunde ta hand om honom,m ne det fanns inget medicinskt betingat sa de för att de skulle ta honom. Så skit ner er. han sov i af första natten och inte jag. dagen efter var jag helt slut.

Sedan var det likadant hela jävla BB vistelsen, aldrig mer säger jag bara.
Den dagen tog de ett nytt HB, det var väldigt lågt, så jag fick blod, först efter det började jag bli bättre. MEn de hade nada koll, först på måndagen kom det bra personal och då åkte vi hem.

nu ska jag snart mata min pojk, sen blir det nog en sväng till Svärmor och svärfar...

puss på er...

Förlossningen

Den 14 juli drog det igång med förvärkar. På kvällen där var de 2-4 min emellan och då åkte vi in. Ta Citodon sa de och vi var öppna 1,5 cm. lagom kul.... värkarna var inte lika täta under natten sen på onsdagen drog det igång igen.... Fram på kvällen hjälpte inget så det var att åka till förlossningen igen... Vi sov på patienthotellet ifall ngt skulle ske, men blev åter en natt utan sömn, tabletterna hjälpte jhu inte, fram på morgonen var värkarna svagare igen och vi åkte hem... Tog vägen förbi Annika, Magnus och Melwin. Hade väl värkar var 20-30 min... långdraget och segt, svårt att sitta, stå och ligga. Fanns ju ingen ställning som var skön.
Men jag trodde fortfarande inte att det var på gång utan att det skulle bli igångsättning, så jag ringde BM och hon bokade en tid på spec. mödravården åt mig. Men hon sa att "det kommer nog snart Lina" Jag gav mig inte, jag trodde inte på det.

Natten mellan torsdag och fredag var... Inte alls rolig, inget hjälpte, jag knapra Panocod, hade värmedyna, vandrade, prövade olika liggställningar, duschade, tillslut gick det inte längre, trots att värkarna inte var särskilt täta. 10-20 min mellan varje. ringde och pratade med förlossningen och hon sa åt mig att vi skulle stanna hemma. Tant tänkte jag och gick väl med på det då. Två tiimmar senare stod inte Simon ut längre utan då sa han till mig att "NU ÅKER VI!"
Då ringde jag till förlossningen och sa till henne att nu kommer vi och så lade jag på. Vi kom in vid sextiden på morgonen, det blev byte av personal, tack och lov. Jag poängterade för BM som vi fick att om hon skulle vara likadan som den i telefonen så ville jag inte ha henne. GBS visste de inte om förens vi sa något. Dåligt pålästa var de helt klart.
Ctg kurvan lyckades vi med efter lite bök, jag kunde inte ligga ner, fick stå upp och då tog den inte riktigt.
Fick lustgas direkt. Mitt bltr var uppe på 175 och tempen låg på närmare 40 grader.
Så fort jag fick smärtlindring gick det ner. 
Efter det fick jag bada och tog lavemang. Lyckades väl inte så bra med lavemanget men vad sjutton det var itne hela världen. Badet och lustgasen gjorde mig riktigt hög och vissa tillfällen vet jag inget om, men jag drog några "bra" skämt, lyckades även svimma, lr "däcka" av i badet ngn gång. Men jag slapp jhu ha ont.  :)

När jag hade öppnat mig nio centimeter så ville jag ha EDA, men det var jhu ingen ide då, och jag är glad för det i dagens läge kan jag säga. För det ville jag inte ha egentligen, bara just då.
Jag fick kvaddlar istället och gud vad underbart det är. JAg fattar inte varför folk är så rädda, de ger dem när man har en värk, det bränner till och sen är smärtan borta, man får endast ett LITET LITET blåmärke efteråt.
Sen när det inte var långt kvar då ville jag att de skulle ta fram sugklockan för då vill jag inte vara med längre. Men efter krystvärkar i 49 minuter kom våran lilla Prins Emil. Gud vad skönt. Men frågan är om jag skulle göra om det...



Sen var det moderkakans tur. Ja, för att göra det lite kortare nu så, det blev operation med stor blodförlust. Men nu mår vi bra. det och BB tiden får ni reda på mer om senare...

Nu ska jag mata lillkillen sedan ta en promenad med våran snygga barnvagn :)

Puss på er 

40+5

så skönt.... Solen lyser idag, sitter hemma hos mor (igen). Hon fyller 45 år idag :)
Var här igår och passade Hanna, simon var med... Jag och Hanna pysslade lite och gjorde kort och teckningar till idag :)
Hade tänkt lägga in bilder från igår, men det sket sig... Kunde inte få in det här på mors och Claes ANTIKA dator. De borde verkligen byta!!!!

Claes är iväg och handlar, han skulle även svänga förbi vårat hus och hämta mors present :) Blev lite stressigt när vi skulle iväg imorse då Simon sov längre än han tänkt sig.... Han är i Frölunda nu på förmiddagen, så vi håller tumamrna :)

Jag själv, fick inte sova mycket inatt... Men e rätt pigg ändå, får väl lägga mig och sova en timma på dagen sen så e jag FIT FOR FIGHT i eftermiddag när vi ska äta gott :)

NEj nu ska jag ut och sätta mig i solen med en kopp kaffe, sen ska vi kika på matta tror jag :) Mamma och Claes håller på och gör om förrådet till klädkammare :) Jag e lite avis, vill med renovera hemma...

puss på er


40 + 2

Så, då var man två dagar över, är iaf på rätt sida av strecket. Alltid något när de hela tiden har sagt att det kommer tidigare... tji fick de :P

Idag har vi frostat glaset, blev faktsikt bra :) Sedan tog vi hand om kylskåpet som fick sig en omgång med grönsåpa, finns det något som luktar bättre????

Igår var vi och lånade mina kusiners (och mosters) dansmatta :) tänkte jag får väl dansa ut bebisen ;) Men har inte lyckats än, men jag slår Simon varje gång :) Alltid något att vara stolt över haha

Nej, nu väntar disken. Storstädat gjorde jag för en vecka sen eller något, undra vad man ska hitta på imon för att få tiden att gå...

Jag hade ett förslag, men som ni vet har vi lite dåligt med pengar nu, så det föll inte i god hos min kära man. Jag vill renovera hallen. Men det får väl vänta lite då... Fast kanske drar ner tapeterna när han inte ser så då måste vi göra något :)

puss på er

inget ännu...

Nej det har inte blivit något ännu. Tror bebis kommer ligga kvar några dagar till :) känns så iaf :)

Amy var här och tittade på katterna idag, de är så fina :) Hon bokade en så vi får se om det fungerar med hennes katt hemma sen :)

Amanda var och hälsade på, det var roligt hade inte träffat henne på väldigt länge :) Ida och Erik skulle också komma idag, men det blir imon istället :) Ska till BM imon på morgonen, så blir väl en uppdatering då med :)


I lördags var vi på kalas hos Hanna, hon blev 6 år i söndags :) Det var ett litet mysigt kalas, men korvgrillning och kladdkaka. Hannas favoriter så klart, och gud så enkelt egentligen, varför ska man konstla till det???
                                                                             


Nepps nu ska jag titta på Byggslaget på trean, och fixa naglarna tror jag, sen blir det nog en liten promenad ner till hallonbuskarna för att se om det blir några bär där i år :)

puss på er :)

7 dagar kvar.

Se där... Varmt och svettigt, JAG ÄLSKAR SOMMAREN :)

Igår blev det en sväng till Allum och Jula... Blev inte så jätte mycket handlat men var skönt att göra något istället för att bara ligga hemma :) Dock sov vi till typ 12 på dagen, förutom en kort sväng hos BM på morgonen. Allt såg bra ut som vanligt. Förutom det här med GBS då, men det går ju inte att göra så mycket åt...

IDag bär det av till Farmor och farfar för lite lunch och trevligt sällskap. Sen ska vi hämta Hannas present också. Hon fyller 6 år snart, stora tjejen :)
Hon är helt tokig den bruden, lite väl våghalsig. Vi var och badade på Tarzan härom dagen och hon kan ju simma gasnka bra nu, så hon ska vara Längst ut på bryggan, tillslut var hon och hennes kompis så trötta så de hängde i bryggan, men ändå skulle de vara där ute. Tillslut gick vi upp och käkade lite frukt, sen var de på´t igen :)

Finns inget som är så skönt som att bada, speciellt när man är "lite" svullen. Spränger så skönt i fötterna när svullnaden går ner igen haha

Nu börjar poolen bli bra igen den fick en chock av värmen så algblomningen slog till pang bara, gick inte att ana att det skulle komma. Men nu kan vi snart bada igen, lagom till det dåliga vädret kommer :) Underbart :)

Nej nu ska vi åka!
puss på er